Несколько тысяч предпринимателей проводят в центре Харькова акцию протеста против Налогового кодексаБлизько 2 тис. підприємців зібралися 25 листопада на пл.Свободи в Харкові, де в Будинку рад проходить засідання першої сесії облради VI скликання, на мітинг протесту проти Податкового кодексу. Учасники акції тримають прапори профспілки підприємців і профспілки таксистів, а також плакати: "Імпічмент брехун", "Податковий кодекс - вбивця малого бізнесу", "Антинародним реформам ні - Податковому кодексу ні". Учасники акції скандують "Ганьба!", "Уряд у відставку, його рішення на звалище!", "Ні Податковому кодексу!".

Поруч з підприємцями працювала будівельна техніка, яка встановлювала опори. Будівельники та міліція попросили підприємців відійти, тому що з техніки безпеки не можна знаходиться поруч з будівельною технікою, однак ті не погодилися. За словами голови міської організації профспілки підприємців Олександра Шармар, це "провокація міської влади". Він заявив, що 23 листопада подав до погоджувальної комісії міськради заявку на проведення мітингу. "У комісії до нашої заявки поставилися негативно, сказали, що будуть судитися з нами. Це їхнє право", - зазначив О.Шармар. Він підкреслив, що тепер уся відповідальність за безпеку протестувальників лежить на міській владі.

Приблизно за годину після початку мітингу будівельники відігнали техніку з площі.

Підприємці встановили вантажний автомобіль як імпровізовану сцену для проведення мітингу. Мітингувальники заявили, що якщо президент не накладе вето на Податковий кодекс, вони будуть домагатися його імпічменту. "Якщо президент України буде рахуватися з купкою олігархів, а не з народом, то ми будемо збирати підписи для імпічменту", - заявив на мітингу О.Шармар.

"У своїй передвиборній програмі президент заявив, що він почує кожного. Напевно, в нього щось зі слухом, і йому потрібно звернутися до лора, бо нас він не чує", - заявив на мітингу один з лідерів Харківського клубу підприємців Олександр Чумак .

Організатори акції роздавали всім охчим звернення до президента України Віктора Януковича. За словами організаторів, у звернення кожен може вставити свої ім'я і прізвище і відіслати його рекомендованим листом до Адміністрації президента. У зверненні сказано: "За новими правилами Податкового кодексу мені як одному з мільйонів підприємців доведеться щомісяця платити майже 1 тис. грн. податків і зборів до Пенсійного фонду замість 200 грн., як це було ще півроку тому. Таких грошей у мене немає і взяти їх ніде. Якщо в один день я захворію і не зможу працювати, прийде податкова, заарештує моє майно і залишить мою сім'ю без даху над головою".

 

Несколько тысяч предпринимателей проводят в центре Харькова акцию протеста против Налогового кодекса Несколько тысяч предпринимателей проводят в центре Харькова акцию протеста против Налогового кодекса
Несколько тысяч предпринимателей проводят в центре Харькова акцию протеста против Налогового кодекса