Реконструкцию сквера Харьковских Дивизий завершат через месяц

Капітальний ремонт скверу на вул. Харківських Дивізій завершать протягом місяця. Зараз на майданчику ведуться будівельні роботи, основну масу яких закінчать до 20 листопада. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради з посиланням на директора Департаменту комунального господарства міськради Віктора Кітаніна.

За його словами, сквер Харківських Дивізій потрапив під реконструкцію, бо межує з бульваром Юр'єва, який реконструювали у 2011 р. В.Кітанін зазначив, що місцеві мешканці звернулися з проханням про реконструкцію скверу до харківського міського голови Геннадія Кернеса. "Будівельники почали роботи тиждень тому. Сьогодні вже прокладені кабельні мережі, ведуться роботи із зовнішнього освітлення. Нові світильники встановлять на центральній алеї у шаховому порядку", - зазначив В.Кітанін.

За його словами, більше 25 років тут нічого не робилося - алея прийшла в запустіння, лавки були зламані, освітлення не було взагалі. Директор департаменту відзначив, що пам'ятник Харківських дивізій - стела у формі п'ятикутної зірки - також потребує реконструкції. "Будуть застосовані сучасні будівельні матеріали, зовнішній вигляд пам'ятника буде збережений. Зірку реконструюють до Дня Перемоги як невід'ємну частину цього майданчика", - повідомив він.