Харківське підприємство, що спеціалізується з обробки металу і виробництва ковальсько-пресувального устаткування, два з половиною місяці (з 1 жовтня до 16 грудня 2010 р.) користувалося водою з артезіанської свердловини без дозволу на спеціальне водокористування. Це порушення природоохоронного законодавства зафіксувала Державна екологічна інспекція в Харківській області під час перевірки підприємства. Всього з відомчого підземного джерела було забрано 283,488 куб. м води, повідомили 25 лютого "SQ" у Держекоінспекції.

Також інспекція виявила порушення у сфері поводження підприємства з відходами та контролю за станом атмосферного повітря. На підприємстві не вівся облік утворюваних відходів, не були розроблені паспорти на пилогазоочисне устаткування, не контролювалася ефективність роботи цього устаткування. Окрім того, не було матеріалів оцінки впливу на навколишнє природне середовище та позитивного висновку держекоекспертизи на встановлення на підприємстві котла.

За перераховані порушення до адмінвідповідальності був притягнутий головний інженер підприємства. Самовільним водозабором структура завдала збитків у 8 тис. 463 грн. На адресу підприємства екоінспекція направила претензію з пропозицією відшкодувати збитки добровільно.