У зв'язку з сильними морозами в Харкові розбиті пункти обігріву для людей без певного місця проживання. Про це 25 січня повідомила журналістам заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. За її словами, співробітники Головного управління МНС у Харківській області розгорнули пункти обігріву біля станцій метро "Холодна Гора", "Пролетарська", а також у районі Центрального ринку.

Прес-служба МНС з посиланням на Український гідрометцентр повідомила, що на більшій частині території України 26-27 січня прогнозується зниження температури повітря до 25 градусів морозу, яке триватиме до початку лютого. "З метою попередження випадків переохолодження людей у Харкові Головним управлінням МНС і навчальним центром оперативно-рятувальної служби цивільного захисту були розгорнуті пункти обігріву. Їх діяльність буде припинена після завершення періоду низьких температур", - відзначили у прес-службі МНС.

Окрім того, як повідомила С.Горбунова-Рубан, у територіальних центрах соціального обслуговування міста також працюють пункти цілодобового обігріву (пр.Правди, 77-а; вул.Фрунзе, 12; пров. Решетняківській, 3; Котлова, 34-а ; вул. Блюхера, 23-г; вул.Власенка, 14; вул. 12 Квітня, 8-10; бул. Б.Хмельницького, 10-а; вул. Б.Хмельницького, 13).

Нічліг і необхідні консультації бездомним харків'янам надає міський центр реінтеграції для осіб без певного місця проживання по вул. Миру, 102. У притулку можна отримати і соціально-психологічну допомогу.

На час сильних морозів у місті відкриті і пункти безкоштовного гарячого харчування, які працюють на базі кафе.