В одному з районів Харківської області під час Євро-2012 пройде фестиваль "Єврофест". Про це повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, розглядаються два варіанти розміщення фестивалю - у Харківському і Чугуївському районах. Усе буде залежати від того, куди вигідніше буде доставити гостей Євро-2012. Планується, що вболівальники будуть їздити на фестиваль в ті дні, коли немає матчів. "Вони зможуть відвести душу, випити пива, скуштувати української кухні, зіграти у футбол на зеленій галявині, "повболівати", поспівати пісні", - підкреслив заступник губернатора.

За його словами, доставляти вболівальників на фестиваль планується автобусами. "Якщо цей проект вийде узгодити з приймаючим містом - Харковом, то ми його почнемо реалізовувати. Проект буде запропонований приватним інвесторам. За державні гроші ми проводити фестиваль не можемо і не будемо. Ми сподіваємося, що крім голландців приїдуть вболівальники з Росії і вболівальники тих команд, які будуть грати у Харкові", - зазначив Є.Савін.

Він також повідомив, що з організацією концертної програми проблем не буде, тому що в Харківській області безліч творчих колективів, які хочуть виступити.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань.

Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.