З початку цього року прикордонники Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України виявили майже 8 кг контрабандних наркотиків. Про це повідомив "SQ" помічник начальника управління Мирон Сидор.

За його словами, це у два рази більше порівняно з січнем минулого року. Найбільша з затриманих партій наркотиків - трохи більше 5 кг. М.Сидор зазначив, що до транспортування наркотиків через кордон, як правило, залучаються місцеві мешканці прикордонних районів, які за винагороду в 100 - 200 грн. намагаються перетнути державний кордон, навіть не усвідомлюючи відповідальності, яка може наступити. Прикордонники зазначають, що організатори контрабанди при цьому іноді уникають кримінальної відповідальності.

У більшості випадків затримані ховали наркотики в дитячих іграшках, під одягом, або намагалися провезти під виглядом напоїв у пластиковій тарі.

Довідка "SQ". За 2011 р. прикордонники Східного регіонального управління виявили понад 50 кг наркотичних речовин і близько 1 кг психотропних засобів. Затримані 32 особи, причетні до незаконного обігу наркотиків. За матеріалами затримань правоохоронними органами порушено 26 кримінальних справ.