Вищий адміністративний суд України 9 листопада задовольнив касаційну скаргу прокуратури Харківської області з позовом про примусовий розпуск громадської організації "Євразійська спілка молоді". Як повідомив сайт прокуратури Харківської області, прокуратура представляла в суді інтереси Головного управління юстиції у Харківській області.

За інформацією прокуратури, підставою для звернення до суду стало систематичне порушення громадською організацією вимог закону "Про об'єднання громадян", ведення її прихильниками антиукраїнської діяльності як у Харкові, так і в інших регіонах України, провокування фізичного протистояння з представниками націонал-демократичних організацій. Відповідно до судового рішення Євразійська спілка молоді підлягає примусовій ліквідації.

Довідка "SQ". Євразійська спілка молоді - загальноросійська молодіжна політична організація. Створена 2005 р. як молодіжна структура в рамках міжнародного "Євразійського руху", очолюваного Олександром Дугіним. В Україні активісти руху проводили акції наруги над державною символікою України, влаштували погром на виставці "Голодомор в Україні" та "яйцеметання" в посольство України в Москві.

У 2007 р. Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов облпрокуратури, заборонивши діяльність харківського відділення ЄСМ на 3 місяці за знесення пам'ятника бійцям Української повстанської армії.