Завтра Украина переходит на летнее времяУкраїна 25 березня переходить на літній час. О 3.00 за київським часом стрілки годинника будуть переведені на 1 годину вперед. Перехід на зимовий час здійснюється відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 509 від 13 травня 1996 р. Стрілки годинника переводять на годину вперед в останню неділю березня.

Довідка "SQ". 20 вересня 2011 р. Верховна Рада прийняла рішення про скасування переходу на зимовий час. Однак таке рішення викликало невдоволення вчених, експертів і керівництво західних регіонів України, де при скасуванні переходу на зимовий час світало б тільки о 10:00. У зв'язку з цим голова парламенту Володимир Литвин вніс на розгляд Верховної Ради проект постанови, яким запропонував відновити переведення годинників на зимовий час. 18 жовтня депутати з другого разу його підтримали. Таким чином, Верховна Рада відновила перехід на зимовий час.

У лютому 2012 р. Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про порядок обчислення часу на території України", яким передбачено введення часу другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки. У разі прийняття законопроекту як закону він набуде чинності з 1 листопада 2012 р.

Практика щорічного переходу на зимовий і літній час діє більш ніж у 110 країнах світу. У низці країн дата переходу визначається з урахуванням регіональних традицій. Уперше годинникову стрілку перевели у Великобританії 1908 р. Не переводять стрілки годинника, зокрема, в Казахстані, Киргизії, Китаї і Японії. З 2011 р. перехід на літній і зимовий час скасований в Росії.