Харківський Національний університет "Юридична академія ім.Ярослава Мудрого" за рік підготував для різних областей України 364 прокурори. Сьогодні, 24 лютого, вони розподіляються на місця подальшої служби.

Як повідомили "SQ" в Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури юракадемії, харківський ВНЗ готує прокурорів для всіх областей країни. Кількість розподіляємих різна - від 7 до 30 осіб у регіон залежно від замовлення. За даними інституту, всього юракадемія за рік підготувала близько 600 прокурорів, а розподіляються ті випускники, які навчалися за кошти держбюджету. Загалом на всіх курсах Інституту підготовки кадрів навчається 3 тис. осіб.

Як повідомив кореспондент "SQ", зараз працює комісія, яка розподіляє випускників. У складі комісії - заступник генерального прокурора України Михайло Гаврилюк.

Як уточнив журналістам М.Гаврилюк, 24 лютого до органів прокуратури було розподілено 349 випускників. Він також зазначив, що в України прокурорів також готують в Одеській національній юридичній академії і академії при Генеральній прокуратурі України. Близько половини держзамовлення на підготовку прокурорів припадає на харківську юракадемію.

Довідка "SQ". За даними на кінець 2010 р., у юракадемії навчається 23 тис. студентів усіх форм навчання. У структурі академії функціонують три інститути (підготовки кадрів для органів прокуратури України, підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки, підвищення кваліфікації юридичних кадрів), 8 факультетів з денною формою навчання, два факультети заочної форми навчання, вечірній факультет, два окремі підрозділи (Кримський юридичний інститут і Полтавський інститут) та Науково-дослідний інститут правознавства.