"Міністерство внутрішніх справ переглянуло своє ставлення до підготовки фахівців для МВС. Тому держзамовлення прийому на перший курс у 2011 р. отримали тільки Національний університет "Юридична академія Україні ім.Я.Мудрого" та Одеська національна юридична академія", - заявив 24 лютого журналістам у Харкові заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фарінник.

За його словами, таке рішення було прийнято тому, що якість підготовки фахівців для МВС у національних академіях набагато вище, ніж у міліцейських ВНЗ. "І тому я підтримую Міносвіти, яке веде певну політику у сфері системи освіти для МВС. Не може бути в системі одного міністерства 13 ВНЗ. Це призводить до розпорошення коштів, а це - не державний підхід. А про довіру МВС до Харківського юридичного університету говорить той факт, що держзамовлення для цього ВНЗ буде збільшене на 50 осіб", - зазначив В.Фарінник.

Як зазначив начальник Головного управління МВС України в Харківській області Михайло Мартинов, з випуску 2011 р. на роботу в систему МВС Харківської області буде прийнято 218 випускників харківської юракадемії. "Ми забезпечимо їх робочими місцями, кабінетами і всім необхідним для роботи", - зазначив М.Мартинов.

Довідка "SQ". Навчання в Харківській юракадемії ведеться на 12 факультетах: господарсько-правовий; слідчо-криміналістичний факультет підготовки кадрів для слідчих підрозділів МВС України; факультет підготовки кадрів для органів юстиції; військово-юридичний; факультет підготовки юристів для Міністерства закордонних справ України; факультет підготовки професійних суддів; факультет підготовки фахівців для кримінально-виконавчої системи України; факультет підготовки кадрів для Пенсійного фонду України; вечірній; Полтавський факультет; заочні факультети № 1 та № 2. Також у структурі академії працюють 4 інститути: підготовки кадрів для органів прокуратури України; підготовки юридичних кадрів для СБУ; підвищення кваліфікації і Кримський юридичний. У вузі навчається близько 23 тис. студентів.