Після заварювання сміттєпроводів збільшувати кількість сміттєвих контейнерів біля житлових будинків не будуть. Про це 24 січня розповів "SQ" директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков. Він пояснив, що кількість контейнерів, необхідна для кожного будинку, була прорахована наперед, і велику їх частину встановили ще до заварювання сміттєпроводів.

"Розрахунок йде за кількістю людей, що мешкають у будинку. Але є люди, які не прописані в будинку, але живуть там. Ми їх не враховували. Крім того, поруч з будинками є об'єкти торгівлі, особливо в Московському районі це часто-густо. Це і кіоски, і магазини. Своє сміття вони теж вивантажують у контейнери. Тому у деяких мешканців і виникають питання про додаткові сміттєві контейнери у зв'язку зі швидкою наповнюваністю встановлених", - зазначив Р.Нехорошков, коментуючи скаргу мешканців Салтівки на малу кількість контейнерів біля будинків.

У той же час директор Департаменту житлового господарства підкреслив, що найближчим часом близько 200 контейнерів доустановити біля тих будинків, де їх справді недостатньо. Всього в місті зараз встановлено 7 тисяч контейнерів.

Довідка "SQ". Як повідомив у січні директор КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" В'ячеслав Мустафін, найближчим часом у Харкові почнуть встановлювати 400 євроконтейнерів для сміття. Нові контейнери об'ємом 1,1 куб. м з кришками і на коліщатках будуть встановлювати замість звичайних об'ємом 0,75 куб. м. Як зазначив В.Мустафін, місту ще потрібно купити близько 1,5 тис. євроконтейнерів. "Ми почнемо встановлювати контейнери в центральній частині Харкова і поступово будемо охоплювати всю територію міста", - підкреслив директор підприємства.