Завідуюча дитячого будинку "Родина" Людмила Могильна звільнилася з обійманої посади за власним бажанням (у цьому дитбудинку мешкала дівчинка, за фактом згвалтування якої порушено кримінальну справу. Розгляд триває 1,5 року - "SQ").

Як повідомила 23 листопада журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, завідуюча звільнилася за станом здоров'я. "По-перше, вік уже дає про себе знати. А по-друге, завдяки деяким журналістам її здоров'я не стало кращим за ці півтора року. І вона звільнилася за власним бажанням. Хоча мер Геннадій Кернес особисто з нею зустрічався і просив залишитися, але все одно вона написала заяву", - зазначила О.Деменко.

Довідка "SQ". Прийомний батько колишньої вихованки харківського дитбудинку "Родина" Денис Котенко 13 січня 2010 звернувся в міліцію із заявою про те, що дівчинку згвалтували в дитбудинку. За фактом згвалтування порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу (згвалтування малолітньої, карається позбавленням волі на строк до 15 років).

За даними міліції, факт згвалтування 5-річної вихованки дитячого будинку "Родина" дійсно мав місце, що підтвердив первинний медичний огляд дівчинки. У дитячому будинку можливість сексуального насильства над дівчинкою виключили. Медичне обстеження не виявило насильницьких дій щодо вихованців дитячого будинку "Родина".