Харківські школярі зможуть взяти участь у розробці Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 року. Про це 23 листопада розповіла журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. За її словами, у Харкові - понад 100 тисяч школярів, які зможуть висловити свої думки та побажання з приводу розвитку міста в найближчі кілька років.

О.Деменко відзначила, що в рамках підготовки стратегії проведуть кілька конкурсів серед школярів. Для старшокласників буде проведений міський літературний конкурс учнівських робіт "Харків-2030: погляд у майбутнє" (відбудеться в листопаді-грудні цього року). Учнів середніх класів чекає конкурс художніх робіт "Харків у фарбах майбутнього" (грудень 2011 - лютий 2012 р.). Для учнів 8-9 класів готують конкурс учнівських проектів "Місто, яке прагне в майбутнє" (січень-лютий 2012 р.).

"Ми вирішили надати учням можливість різними способами показати, яким вони бачать Харків у майбутньому. Нам цікавий погляд сучасних молодих людей. Залучаючи школярів до розробки стратегії, ми формуємо у них почуття причетності до життя рідного міста, позитивний погляд на майбутнє Харкова", - підкреслила О.Деменко.

Вона розповіла, що підсумки конкурсів будуть підбиті на початку весни. Переможців оголосять на фестивалі дитячої творчості. Кращі роботи будуть передані групі з підготовки Стратегії розвитку міста Харкова до 2030 р.

Довідка "SQ". Проект технічного завдання для розробки Стратегії розвитку Харкова до 2030 року вже підготовлений. Технічне завдання - це результат вивчення праць багатьох сучасних європейських вчених. У ньому також відображені європейські програми, за якими рухаються успішні міста світу. Навесні 2012 р. буде розроблена концепція Стратегії розвитку Харкова, прийнята вона буде орієнтовно восени 2012

Харківський міський голова Геннадій Кернес уточнив, що головною стратегічною метою до 2030 р. залишається входження Харкова до топ-100 найкращих міст світу.

Свої пропозиції щодо формування стратегії розвитку міста харків'яни можуть переслати на електронну адресу міськради: press@citynet.kharkov.ua.