Харьковские чернобыльцы просят патриарха Кирилла повлиять на В. ЯнуковичаХарківський міський комітет ветеранів Чорнобиля написав відкритого листа патріарху Московському і всієї Русі Кирилу. У своєму зверненні чорнобильці просять священнослужителя "вплинути на президента України Віктора Януковича". Про це 23 листопада розповів "SQ" голова комітету Володимир Проскурін.

Ліквідатори пишуть: "Нинішній 25-й рік з дня трагедії наш президент В.Янукович оголосив роком Чорнобиля. Красиві слова на ділі обернулися тим, що чорнобильці не можуть отримувати законні пенсії". "Під час президентських виборів, дивлячись на нас з білбордів, В.Ф.Янукович обіцяв, що почує кожного. Ми, православні християни, знаємо, що порушення цієї обіцянки є гріхом. Тому просимо Ваших архипастирських молитов, у тому числі і про надоумлення нашого президента, який прийшов до влади і за Вашими молитвами", - сказано в листі.

Мірою, яка дозволить отримати кошти для виплати пенсій, чорнобильці назвали введення податку на розкіш.

В.Проскурін відзначив, що листа надіслано патріарху електронною поштою, але такого ж листа відправлять і кур'єрською поштою.

З повним текстом листа можна ознайомитися тут.

Довідка "SQ". Раніше в різних регіонах України пройшли акції протесту чорнобильців, які вимагали виконання рішень судів про перерахунок їх пенсій.

Як заявив 23 листопада віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, Кабінет міністрів України прийняв рішення про збільшення пенсій чорнобильцям.