Загальноміський суботник проходить у Харкові сьогодні, 23 квітня, у межах проведення двомісячника благоустрою "Зелена весна". У ньому бере участь близько 35 тисяч чоловік на об'єктах в усіх районах міста, повідомив сайт міськради.

Планується, що під час суботника буде проведено санітарне очищення 323 га, у тому числі 95 га парків і скверів, відремонтують 10 дитячих і спортивних майданчиків, знесуть 28 аварійних дерев та обріжуть 332 дерева, висадять 151 дерево та 106 кущів. Також учасники суботника мають намір ліквідувати 38 звалищ, очистити 3 га берегів водойм, очистити від наклейок 946 опор і ліквідувати місця 85 розриттів.

Довідка "SQ". Перший цього року суботник у Харкові та області пройшов 26 березня. У ньому взяли участь харківський міський голова Геннадій Кернес, його заступники Олександр Кривцов, Михайло Фатєєв і Світлана Горбунова-Рубан. Прибирання прибудинкових територій, парків, узбіч і скверів проходили в усіх 9 районах міста. Також в цей день на прибирання розділової смуги Московського проспекту на перетині з вул. Харківських дивізій вийшли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, його заступники, працівники апаратів облдержадміністрації та облради, депутати облради.

16 квітня в Харкові відбувся ще один загальноміський суботник. У ньому взяли участь близько 40 тисяч чоловік.