Харківська обласна організація Національної спілки архітекторів України (ХОО НСАУ) оголосила конкурс на проект пам'ятника Володимиру Висоцькому. Про це 23 березня під час засідання архітектурно-містобудівної ради повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. За його словами, пам'ятник планується встановити біля Палацу спорту на пр. Маршала Жукова, де музикант виступив з концертами у травні 1978 р.

Також головний архітектор міста відзначив, що з умовами конкурсу більш детально можна буде ознайомитися з 30 березня в управлінні архітектури Харківської міськради або на сайті ХОО НСАУ. "Я запрошую всіх архітекторів, насмаперед - скульпторів, узяти участь у цьому конкурсі", - підкреслив С.Чечельницький.

Довідка "SQ". 25 січня 2012 акторові і співакові Володимиру Висоцькому виповнилося б 74 роки.

Висоцький Володимир Семенович (25 січня 1938 - 25 липня 1980 рр.) - російський актор театру і кіно, виконавець авторських пісень, автор кількох прозових творів, заслужений артист РРФСР (1986, посмертно) і лауреат Державної премії СРСР (1987, посмертно). Навчався в Московському інженерно-будівельному інституті (1955-1956 рр.). Закінчив Школу-студію при МХАТ (1960 р.). Був актором Московського театру ім О.С.Пушкіна, Московського театру мініатюр, з 1964 р. - Театру драми і комедії на Таганці. Зіграв у більш ніж 30-ти художніх і телевізійних фільмах (у тому числі "Місце зустрічі змінити не можна", "Маленькі трагедії", "Короткі зустрічі", "Господар тайги", "Вертикаль"). Лауреат Державної премії СРСР за участь у телесеріалі "Місце зустрічі змінити не можна" й авторське виконання пісень.

У Харкові, біля Палацу спорту, в якому з 27 до 30 травня 1978 р. по дорозі до Одеси на зйомки фільму "Місце зустрічі змінити не можна" В.Висоцький дав кілька концертів, у 2008 р., до 70-річчя з дня народження актора , планувалося встановити пам'ятник, але його так і не встановили. Торік ініціативна група харків'ян звернулася до міського голови Геннадія Кернеса з пропозицією встановити бюст поета навпроти Палацу спорту. За даними міськради, місце під пам'ятник вже вибране, проте поки проект не узгоджений і терміни його реалізації невідомі.