У Харкові створене комунальне підприємство "Харківська дирекція з будівництва метрополітену". Таке рішення було прийнято 23 лютого на засіданні сесії Харківської міськради.

Як повідомив заступник директора міського Департаменту будівництва і дорожнього господарства Анатолій Кравчук, до цього функції замовника будівництва метро виконувало структурний підрозділ КП "Харківський метрополітен" - дирекція з будівництва метро в Харкові. "Але за всіма законодавчими нормами замовником будівництва має виступати юридична особа, яким вищезгаданий підрозділ метрополітену не є. Тому виникла необхідність створити комунальне підприємство, яке буде виконувати функції замовника", - зазначив А.Кравчук. Питання створення нового КП було ініційоване двома департаментами міськради - Департаментом будівництва і дорожнього господарства і Департаментом транспорту і зв'язку.

Також під час сесії було прийнято рішення про створення КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство". "Створюючи це підприємство, ми говоримо про відродження єдиної ремонтно-будівельної бази для обслуговування житлового фонду", - зазначив харківський міський голова Геннадій Кернес.

Довідка "SQ". Як раніше заявляв А.Кравчук, КП "Харківська дирекція з будівництва метрополітену" буде продовжувати будівництво нових станцій метро на Олексіївці, в районі вул. Одеської, розробляти проекти будівництва метро.