3,5 млн.грн. виділено з міськбюджету на ремонт будинків міського Центру утримання бездомних тварин (будівлі по пр. Гагаріна, 358 та пр. Гагаріна, 360-А). Таке рішення було прийнято 23 лютого на сесії Харківської міськради. Крім того, в центрі для безпритульних тварин планується відкрити лабораторію зі стерилізації.

"Облаштування притулку для бездомних тварин - це той крок, який допоможе нам вирішити цю проблему цивілізовано. Побудувавши будинок для тварин, що не мають господаря, ми позбавимо їх статусу бездомних, тим самим позбавивши їх від безпритульного життя, а харків'ян - від страху за своє здоров'я", - зазначив Г.Кернес.

Довідка "SQ". Харківська міськрада 3 жовтня 2007 р. затвердила Програму поводження з домашніми тваринами та регулювання їх чисельності в Харкові на 2007-2012 рр., згідно якої регулювання чисельності бездоглядних тварин у місті має здійснюватися гуманними методами, які передбачають вилов, стерилізацію, вакцинацію, перетримування тварин та ін .

У 2010 р. зоозахисні організації Харкова провели в місті низку пікетів. Активісти хотіли привернути увагу міської влади та громадськості до наявних проблем у сфері поводження з тваринами і зупинити реалізацію одного з рішень міської комісії з ТЕБ та НС. Згідно цього рішення, для усунення кормової бази для безпритульних тварин планується закрити кришками контейнери для збору ТПВ, ліквідувати стихійні укриття для безпритульних тварин, закрити підвали та горища, не пускати бездомних тварин у підземні переходи і виходи із станцій метро, припиняти діяльність ринків, закладів громадського харчування, будівельних майданчиків, автостоянок та автозаправок у разі виявлення на їх територіях бездомних тварин. Також активісти виступали за відкриття притулків для бездомних тварин на території Харкова.