У Харківській області немає проблем із забезпеченням інсуліном хворих на цукровий діабет. Про це 23 січня заявив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, щоб повністю забезпечити потреби мешканців регіону в інсуліні, на цей рік для його придбання необхідно 45 млн.грн. "Ми отримали субвенцію з державного бюджету у розмірі 36 млн.грн., яка була розподілена між Харковом і областю пропорційно кількості хворих. Відсутні гроші будуть виділятися протягом року з місцевих бюджетів", - зазначив І.Шурма.

Він підкреслив, що після децентралізації закупівель в області немає проблем із забезпеченням інсуліном як вітчизняного, так і імпортного виробництва. "В області сформований реєстр хворих, що затверджується на сесіях міської та обласної рад. Для конкретних людей виділяються конкретні види інсуліну, процедура призначення інсуліну проходить прозоро", - додав віце-губернатор.

І.Шурма поінформував, що на 1 січня 2012 р. у Харківській області мешкає 73 тис. 112 осіб, які хворіють на цукровий діабет, з них 14 тис. 265 - інсулінозалежні (58% мешкають у м.Харкові).