Звинувачення Ігоря Дериглазова (батька Артема Дериглазова, підозрюваного у вбивстві харківського міліціонера) про застосування до нього катувань з боку працівників міліції не підтвердилися. Про це 22 грудня заявив журналістам заступник прокурора Харківської області Сергій Миронов.

За його словами, винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за звинуваченням правоохоронців у тортурах. "Враховуючи, що терміни проведення перевірки у нас регламентовані Кримінально-процесуальним кодексом і становлять максимум 10 днів, то ми зобов'язані були прийняти рішення. Зараз прокуратура проводить перевірку заяви про нанесення тілесних ушкоджень при затриманні І.Дериглазова. Й оскільки наразі ще не закінчено судово-медичне дослідження характеру тілесних ушкоджень, виявлених у І.Дериглазова, висновки про законність рішення про відмову в порушенні кримінальної справи ми зробимо після отримання результатів судмедекспертизи. Зараз ніяких стовідсоткових даних про вчинення стосовно І.Дериглазова злочину немає. Але для об'єктивності ми повинні отримати результати усіх призначених досліджень, і якщо з'являться дані, що проти І.Дериглазова скоєно злочин, кримінальна справа буде негайно порушена", - зазначив С.Миронов.

Довідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Л.Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів у співробітника міліції Сергія Євлахова, який помер на місці події. Підозрюваний у вбивстві міліціонера 21-річний А.Дериглазов був затриманий уранці 8 липня. За інформацією правоохоронців, під час затримання він чинив опір разом зі своїм батьком І.Дериглазовим.

На початку грудня І.Дериглазов заявив, що після затримання 8 липня його дві доби катували в Дзержинському райвідділі міліції, примушуючи зізнатися у злочинах, яких він не скоював. В результаті йому зламали два ребра та нанесли низку травм. За словами Олега Максименка, адвоката І.Дериглазова, його підзахисного затримано за адміністративною статтею Кримінального кодексу, фальсифікували протокол затримання й били в міліції. За всіма незаконними, з його точки зору, діями співробітників міліції він написав скарги до прокуратури.