Адміністрація президента взяла під контроль питання про погашення боргу за трамваї і тролейбуси, які харківська міська влада взяла в лізинг в 2006 р. Про це 21 грудня повідомив "SQ" директор ПП "ПЛ Лізинг" (Львів) Юрій Свідзінський.

"Ми отримали листа за підписом першого заступника глави Адміністрації президента (АП) Ірини Акімової про те, що конфліктна ситуація, яка склалася, взята під контроль. У листі також сказано, що наше звернення з поясненнями, доказами і судовими рішеннями АП направила до Харківської облдержадміністрації, яка повинна також втрутитися в ситуацію і дати нам якусь відповідь. Будемо чекати, тому що ніяких зрушень у плані оплати ми за цей рік так і не дочекалися", - зазначив Ю.Свідзінський.

За його словами, на сьогодні борг Харкова за тролейбуси і трамваї становить близько 55 млн. грн. без урахування штрафів і пені, нарахованих за прострочення платежів у 2010 р.

Довідка "SQ". Львівське ПП "ПЛ Лізинг" заявило, що планує вилучити 90 тролейбусів і 10 трамваїв, переданих за лізинговою схемою харківської міської влади в 2006 р. За словами Ю.Свідзинського, "КП "Міськелектротранс" та Харківська міськрада з жовтня 2007 р. не виконують своїх зобов'язань по сплаті лізингових платежів. Коментуючи цю інформацію, М.Добкін заявив, що міська влада не зможе без допомоги держави розрахуватися за лізингові тролейбуси і трамваї.

2 серпня Ю.Свідзінський заявив, що направив до Міністерства юстиції судовий наказ на примусове виконання судового рішення про стягнення з "Міськелектротрансу" заборгованості з оплати взятого в лізинг транспорту.

22 вересня Харківська міськрада звернулася до Кабінету міністрів з проханням погасити майже 70 млн. грн. боргу міськради та КП "Міськелектротранс" перед ПП "ПЛ Лізинг" за закуплені в лізинг тролейбуси і трамваї. Міська влада також попросила керівництво "ПЛ Лізингу" і "Кредобанку" призупинити судові тяжби з приводу відновлення виплат за договором фінансового лізингу.