У зв'язку з рішенням Верховної Ради від 18 жовтня про перехід на зимовий час уперше в історії країн СНД різниця в часі між Україною і Російською Федерацією складе дві години. Тепер залізничникам потрібно якомога швидше розробити новий графік руху пасажирських поїздів далекого прямування і поїздів міжнародного сполучення. "Робота над графіком ведеться в авральному режимі", - повідомили "SQ" у прес-службі ДАЗТ "Укрзалізниця".

Потяги міжнародного сполучення, зокрема, з Росією, Білоруссю, Молдовою після 30 жовтня і до обробки відкоригованого розкладу курсуватимуть за колишнім графіком, оскільки процес коригування та узгодження розкладу руху поїздів із закордонними залізничними адміністраціями вимагає часу. За попередніми даними, процес адаптації графіків триватиме до 3 грудня.

Однак адміністрація залізничного транспорту звертає увагу, що з 31 жовтня до 3 грудня 2011 р. у графіку руху поїздів можуть бути зміни, тому пасажири, які збираються їхати в цей час до Росії, Білорусі або транзитом через ці держави і вже купили квитки, повинні заздалегідь уточнити час відправлення поїзда на станції посадки.