Мінімальну і нижче мінімальної зарплати на підприємствах Харківської області отримують 150 тис. осіб. Про це 21 жовтня під час селекторної наради заявив начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. За його словами - це 20% загальної кількість працюючих мешканців області. У той же час по Україні, за словами С.Авершина, цей показник становить 15%.

За словами начальника управління, цього року в Харківській області провели роботу з 410 підприємствами, які, порушуючи трудове законодавство, виплачували своїм співробітникам зарплату нижче мінімальної. З них 12% розташовані в області, а 88% - у Харкові. "Ці 400 підприємств тепер платять установлену законом зарплату, але в області, а особливо в місті, залишається ще дуже багато подібних роботодавців. Ми написали листа до харківського міського голови Геннадія Кернеса, де звернули увагу на сформовану ситуацію і попросили вжити заходів, щоб її виправити" , - зазначив С.Авершин.

Окрім того, начальник облуправління економіки зазначив, що з початку цього року легалізовано 2 тис. 18 працівників, які працювали без оформлення трудових відносин.

Довідка "SQ". З 1 жовтня 2011 р. розмір мінімальної зарплати в розрахунку на місяць, відповідно до ст. 22 закону України "Про державний бюджет України на 2011 р.", становить 985 грн.