Храм Софії Премудрості Божої освятили сьогодні, 21 серпня, на Залютіному в Харкові (на вул. Золочівській, 20-А). Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради. На освяченні були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, харківський міський голова Геннадій Кернес, народний депутат Олександр Фельдман, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, голова адміністрації Ленінського району Харкова Володимир Наконечний.

Освячення храму провів керуючий Харківською єпархією Української православної церкви (Московський патріархат) архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій. Потім пройшла літургія. Настоятелем храму призначений протоієрей Андрій (Павлюк).

Довідка "SQ". Храм на честь Софії Премудрості Божої площею 632 кв.м, висотою 35 м уміщає 300 чоловік. Він побудований на п'ять куполів і шість дзвонів. У нижньому храмі будуть діяти три прибудови: на честь Софії Премудрості Божої, великомученика Артемія і святого апостола Андрія Первозванного. До храмового комплексу увійдуть також недільна школа та бібліотека.

Місце під будівництво храму було освячене у 2003 р. З 2008 р. у тимчасовій будові почали проводити богослужіння.