Реконструйований центр щелепно-лицьової та реконструктивної хірургії відкрито в Харківській міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги імені професора О.Мещанінова. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), у церемонії відкриття центру взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін і міський голова Геннадій Кернес.

Центр функціонує на базі відділення хірургічної стоматології. У приміщеннях центру площею 460 кв. м провели демонтаж і заміну підлогового і настінного покриттів, систем електропостачання та опалення. Була встановлена ​​система знезараження повітря із застосуванням сучасних нових проточних УФ-опромінювачів, у холах і коридорах з'явилася система відеоспостереження. Для прибирання приміщень куплена підлогомийна машина виробництва фірми "Kärcher" (Німеччина). На проведення ремонтних робіт було виділено 800 тис.грн. з міського бюджету і близько 200 тис.грн. залучених бюджетних коштів. За позабюджетні кошти був додатково проведений ремонт дев'яти палат загальною площею 215 кв. м.

Довідка "SQ". У лікарні швидкої допомоги працює 2555 осіб, у т.ч. 586 лікарів. Зараз до складу стаціонару входять 21 клінічне і 13 параклінічних відділень, 4 відділення інтенсивної терапії. Всі лабораторно-діагностичні служби працюють у цілодобовому режимі. Щорічно у відділенні хірургічної стоматології проходить стаціонарне лікування близько 4 тис. хворих, стільки ж отримує спеціалізовану допомогу амбулаторно, проводиться більше 3700 різних операцій.