Минулого року в Харкові демонтували 730 незаконно встановлених малих архітектурних форм, серед яких були кіоски, торговельні павільйони та магазини. Про це на засіданні постійної комісії Харківської міськради з питань промисловості, економічного розвитку і власності повідомив директор Департаменту підприємництва та споживчого ринку Андрій Проскурін. За його словами, власники демонтованих торговельних об'єктів порушували земельне законодавство та правила торгівлі в Харкові.

А.Проскурін також розповів, що минулого року управління споживчого ринку не один раз проводило рейди торговельними точками в Харкові. З 1 тис. 600 перевірених торговельних об'єктів на 26% були виявлені порушення. "Одне з поширених порушень - несанкціонований продаж алкоголю і сигарет, у тому числі біля шкіл. Існують обмеження, згідно з якими алкоголь і сигарети не можна продавати ближче, ніж за 300 м від навчальних закладів. Цього року ми продовжимо проводити перевірки", - підкреслив А.Проскурін.

Довідка "SQ". 13 березня біля виходу зі станції метро "Пролетарська" в Харкові демонтували незаконно встановлені кіоски та торговельні павільйони. "Більшість цих торговельних точок розташовані у 20-метровій зоні від виходу зі станції метро, ​​тобто в зоні охорони метрополітену. Відповідно, у власників цих кіосків спочатку не могло бути дозвільних документів на установку малих архітектурних форм у цій зоні", - зазначив начальник інспекції з благоустрою Департаменту комунального господарства Харківської міськради Юрій Коваленко. Пізніше був демонтований кіоск біля виходу зі станції "Холодна Гора".

15 березня директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін заявив, що в Харкові необхідно демонтувати ще 187 малих архітектурних форм, встановлених без дозвільних документів.