Головний трофей чемпіонату Європи з футболу 2012 року 15-17 травня перебуватиме в Харкові. В рамках трофі-туру, організованого УЄФА, кубок на два дні виставлять на площі Свободи. Про це 21 березня повідомила журналістам заступник директора Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Наталія Мірошниченко.

"Трофі-тур - це демонстрація кубка Європи з футболу, яка проходить у всіх приймаючих єврочемпіонат містах. Окрім того, трофі-тур охопить Одесу, Дніпропетровськ та Івано-Франківськ", - зазначила Н.Мірошніченко. За її словами, всі мешканці Харкова зможуть сфотографуватися з трофеєм.

Окрім того, в рамках туру відбудеться парад кубка, трофей буде супроводжувати його повітряна копія, висота якої досягне 35 м.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру пройде в Києві.

Згідно з жеребкуванням, збірна Нідерландів зіграє в Харкові всі три матчі групового етапу Євро-2012: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.