Якість води, що надходить до квартир харків'ян, погіршилася. Про це 20 жовтня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки повідомила головний санітарний лікар області Тетяна Колпакова. За її словами, стан води погіршився у зв'язку з недотриманням якості водообміну в основному водозборі для Харкова - Краснопавлівському водосховищі.

"Вода в Краснопавлівському водосховищі не змінювалася з минулого року. Це дало велике навантаження на очисні споруди, які готують воду до використання. У зв'язку з цим погіршилися близько 60 показників води", - зазначила Т.Колпакова.

Головний санлікар області повідомила, що, згідно з розпорядженням Кабінету міністрів, цього року повинні були бути профінансовані заходи з поліпшення стану води в Краснопавлівському водосховищі. Проте гроші так і не надійшли. "З цією проблемою треба виходити на рівень уряду, щоб щось вирішити", - підкреслила Т.Колпакова.

Довідка "SQ". Краснопавлівське водосховище було споруджено 1984 р. як складова частина каналу Дніпро - Донбас. Його обсяг - 410 млн. куб. м. Водосховище служить для забезпечення безперебійної роботи каналу в разі аварії, а також як резервуар прісної води для постачання Харкова, Лозової, Первомайського. Для цього водосховище пов'язане з Харковом водоводом довжиною 142 км з двох труб, з пропускною здатністю 4,3 м/сек кожна. Так, Краснопавлівське водосховище разом із Печенізьким водосховищем є головними джерелами прісної води для Харкова.