Рада Європи заснує спеціальний приз на харківському телефестивалі "Дитятко". Про це зі Страсбурга (Франція), де проходить сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, повідомив голова оргкомітету фестивалю, голова Харківської облради Сергій Чернов, передав офіційний сайт облради.

За словами С.Чернова, досягнута домовленість з представниками Дирекції з питань демократії, які відповідають за розвиток місцевої і регіональної демократії у країнах-членах Ради Європи, щодо їх входження до складу оргкомітету Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю "Дитятко" та установлення Радою Європи з наступного року спеціальної номінації фестивалю "Як ви бачите місцеве самоврядування?". Автори кращої роботи отримають спеціальний приз від Дирекції з питань демократії Ради Європи.

Довідка "SQ". Телефестиваль "Дитятко" заснований Харківською облрадою 2009 р. і проходить під патронатом голови облради Сергія Чернова. Вперше пройшов у вересні 2009 р. Цього року на фестиваль надійшло понад 140 робіт з різних регіонів Білорусі, Росії та України (їх представили 59 телестудій). У фінал було відібрано 35 робіт 29-ти студій. Для юних учасників фестивалю проводилися майстер-класи фахівців кіно- і телемистецтва, журналістів і телеведучих, творчі зустрічі.