КП "Міськелектротранссервіс" бере участь у реконструкції пр. Гагаріна, пл. Повстання, кола розвороту тролейбусів на пр. Перемоги в Харкові. Про це 20 жовтня на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міськради розповів директор КП "Міськелектротранссервіс" Олександр Власенко.

За його словами, "Міськелектротранссервіс" виступає субпідрядником робіт на цих ділянках. Гроші, отримані за виконані роботи, дозволяють підприємству не вимагати коштів з міського бюджету. "Ми оптимізували виробничі процеси на підприємстві, деякі підрозділи ліквідували, деякі - об'єднали, скоротили кількість людей для вирішення виробничих завдань. Також ми переглянули питання, пов'язані з орендою приміщень, методикою рекламної роботи на підприємстві, скоротили витрати пально-мастильних матеріалів", - повідомив С.Власенко.

Він також зазначив, що однією з найбільш серйозних проблем транспортної інфраструктури міста є крайня ступінь зносу трамвайних шляхів: їх треба міняти.

 

Довідка "SQ". Серед завдань КП "Міськелектротранссервіс" - реконструкція та підвищення експлуатаційних властивостей об'єктів транспортної інфраструктури міста - тягових підстанцій, контактної мережі і т.д.

Реконструкція пр. Гагаріна проводиться в рамках підготовки до Євро-2012. Проспект з'єднує центр міста й аеропорт. По всій довжині проспекту (близько 9 км) буде покладений новий верхній шар асфальту, гарантійний термін роботи якого - 10 років. Дорогу розширять з 4 смуг до 6-9 за рахунок зняття внутрішніх острівців проспекту. Також планується замінити електричні лінії тролейбусних маршрутів. Фінансується реконструкція за рахунок державного та міського бюджетів з розрахунку 50 на 50.