В Харькове презентовали проект Парка развлечений с самым большим в Украине колесом обозренияПроект Парку розваг, який створять у харківському Центральному парку культури і відпочинку ім. М.Горького, презентували 19 жовтня в будівлі Харківського міськвиконкому. Присутнім представили макет майбутнього парку. Координатор проекту Андрій Шаптала повідомив журналістам, що в парку будуть встановлені атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і "Колесо огляду". Планується, що його висота становитиме 55 м. За словами А.Шаптали, це буде найбільше колесо огляду в Україні. Зараз у парку працює такий атракціон висотою 27 м. Колесо буде розташовано навпроти центрального входу в парк, перед фонтаном, там, де зараз знаходиться сцена. "Всі атракціони, які будуть у нас представлені, можна знайти у відомих парках світу, зокрема, в "Діснейлендах". Єдине, чого у нас поки що не буде, - це екстремальних американських гірок. Але, ймовірно, в майбутньому вони з'являться", - зазначив А.Шаптала. Також у парку встановлять атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, обладнають ставок, в якому можна буде плавати на човнах, автодром з імітацією справжнього міста, контактний зоопарк, "Будинок з привидами".

У презентації проекту взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес. Він зазначив, що Парк розваг буде комунальним, тобто належати місту.

Створення Парку розваг планується завершити 2012 р. За словами Г.Кернеса, він буде будуватися поетапно, що пов'язано з фінансуванням і виготовленням атракціонів. За попередніми розрахунками, на будівництво парку буде витрачено близько 20 млн. євро. Г.Кернес додав, що в парку будуть зони загальної доступності та платні розваги. Також у ньому обладнають майданчик для пересувних атракціонів.