Аттракционы из парка им. Горького будут перенесены в парк "Зеленый гай"Атракціони з харківського Центрального парку культури і відпочинку ім.М.Горького, де буде створено новий парк розваг, планується демонтувати і перенести в парк культури і відпочинку "Зелений гай" (район ХТЗ). Про це на робочій нараді 11 січня повідомив харківський міський голова Геннадій Кернес, передав офіційний сайт міськради.

За словами Г.Кернеса, проект рішення про реконструкцію парку "Зелений гай" планується винести на розгляд сесії міськради. Заплановано, що атракціони, перенесені з парку ім.Горького в "Зелений гай", будуть готові прийняти людей у травні. При цьому близько 60 штатних співробітників, що займалися обслуговуванням атракціонів у парку ім.Горького, збережуть роботу.

Частина устаткування, можливо, буде списана. Деякі з каруселей, які переносяться з парку ім.Горького, вже є у парку "Зелений гай", тому як місця для їх перенесення розглядаються парки "Юність" та "Зустріч". На період демонтажу обладнання в парку ім.Горького будуть виставлені стенди з інформацією про закриття парку на реконструкцію.

Довідка "SQ". Символічний перший камінь майбутнього парку розваг був закладений на центральній алеї ЦПКіВ ім.Горького 30 травня 2010 р., а проект парку презентовано 19 жовтня в Харківській міськраді. Згідно проекту, в парку будуть встановлені атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них "Американські гірки" і найбільше в Україну "Колесо огляду" (висота 55 м), атракціони для маленьких дітей, а також комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок з човнами, автодром, контактний зоопарк та інші об'єкти. Відкриття парку заплановано на 2012 р.