В оновленому Центральному парку культури та відпочинку ім.Горького плата стягуватиметься тільки за користування атракціонами. Про це 2 вересня повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

За його словами, вхід до парку, а також місця загального користування в парку, в тому числі туалети, будуть безкоштовними і доступними для всіх. Мер зазначив, що соціально незахищеним верствам населення нададуть можливість безкоштовно користуватися всіма атракціонами, що будуть на території парку.

Також Г.Кернес повідомив, що в парку Горького встановлять десять дитячих ігрових майданчиків. "У всіх районах міста теж побудують дитячі та спортивні майданчики. До благоустрою та встановлення дитячих майданчиків міська влада має намір залучити й бюджетні кошти, і гроші інвесторів", - додав мер.

Також він розповів, що в оновленому парку вестиметься відеоспостереження. Обслуговуватиме відеоспостереження  ВАТ "Хартрон", що працює над необхідним обладнанням.


 

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького планується до 1 червня 2012 повністю реконструювати, створивши на його території парк розваг. На території парку будуть встановлені нові атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" (висота - 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок із човнами, автодром, контактний зоопарк та інші об'єкти.

У лютому 2011 р. почався демонтаж атракціонів у парку. Частина з них перенесена в інші парки, частина утилізована.

На реконструкцію парку Горького було виділено 40 млн.грн. з обласного та міського бюджетів. Крім того, КП "Центральний парк культури і відпочинку ім.М.Горького" уклало угоду на відкриття невідновлюваної мультивалютної кредитної лінії у розмірі 20 млн.євро.