"Парк імені Горького має бути доступним місцем відпочинку для всіх харків'ян", - заявив в інтерв'ю харківський міський голова Геннадій Кернес. "Для тих, у кого немає грошей на каруселі, в парку ім.Горького будуть безкоштовні атракціони та майданчики, де люди зможуть просто відпочивати. Але якщо у когось є можливість заплатити і покататися, наприклад, на сучасних літаках, або на американських гірках, або на колесі огляду - будь ласка! У парку розваг буде новий екстремальний атракціон: симулятор польотів. До речі, навпроти парку - льотне училище. Там немає таких симуляторів, повірте мені", - зазначив Г.Кернес.

За його словами, після реконструкції парк буде заробляти гроші для міста, "тому що це комунальне підприємство, а не приватне". "На сесії ми дозволили взяти кредит комунальному підприємству. Дозволили! Але кредит, який дають банки, ще не отримали. Банкіри, прорахувавши економічну доцільність, повинні розуміти, буде повернення коштів чи не буде. Якщо ми отримуємо кредитну лінію, тобто фінансування, ми реалізуємо цей проект і зуміємо віддати кредит. А якщо ми зуміємо його відпрацювати, то в подальшому прибуток, який буде заробляти парк, буде спрямований на розвиток міста", - підкреслив Г.Кернес.

Окрім того, мер повідомив, що вже є приватні інвестори, які бажають вкладати гроші в парк розваг, однак не уточнив, про кого саме йдеться. "Ми повинні почекати і не говорити нічого, тому що факт ще не відбувся. Сьогодні проект створює, веде та забезпечує місто на 100%. І ми сім разів відміряємо, а один раз відрізаємо, перш ніж йдемо на той чи інший крок. Гроші, які були виділені з міськбюджету, підуть на реконструкцію, створення території, ландшафту і на оплату замовлення на виготовлення атракціонів саме для Харкова. Крім того, ми зараз оформляємо державний акт на територію, яку займає парк, - це 66 га. Земля до цього дня не була оформлена! І цей крок теж спрямований на захист парку", - зазначив Г.Кернес.

Також мер підкреслив, що парк буде огороджений, але вхід на його територію буде безкоштовним.

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького планується до 1 червня 2012 р. повністю реконструювати, створивши на його території парк розваг. На території парку будуть встановлені нові атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - американські гірки і найбільше в Україні колесо огляду (висота 55 м), атракціони для маленьких дітей, а також комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок з човнами, автодром, контактний зоопарк та інші об'єкти. На попередній сесії міськради на реконструкцію парку було виділено 40 млн.грн.

Окрім того, для реконструкції парку міська влада планує залучити кредит у 250 млн.грн. Кредит буде притягнутий на термін не більше 5 років з відсотковою ставкою не вище 17% у національній валюті або 9% у євро. Вартість заставного майна не повинна перевищити 430 млн.грн.