Парк Горького купил аттракционов на 12 миллионов гривенКП "Центральний парк культури і відпочинку імені М.Горького" (Харків) 7 березня за результатами тендера уклало угоду з канадською компанією "Whitewater west industries ltd" на постачання чотирьох комплектів для сімейно-розважального центру. Про це повідомив портал "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель". Вартість операції склала 1,55 млн.дол. (12 млн. 380 тис.грн.). Атракціони повинні бути поставлені в Харків до кінця 2012 р.

За інформацією порталу, раніше харківська мерія замовила робочу документацію на будівництво сімейно-розважального центру по вул. Сумській, 81 (територія парку Горького - "SQ"). Для центру було замовлено чотири комплекти обладнання, у тому числі обладнання для зони батутів, площа якої складе не менше 229 кв.м, обладнання для зони активного відпочинку площею не менше 322 кв.м, обладнання для зони для маленьких дітей площею не менше 107 кв.м., а також обладнання для підвісного маршруту. Останній комплект повинен відповідати міжнародним стандартам безпеки для відвідувачів у віці від 4 років.

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького планується повністю реконструювати до 1 червня 2012 р., створивши на його території парк розваг. На території парку будуть встановлені нові майданчики й атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" (висота 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ретро-зона, ставок з човнами, автодром, альтанки для доміношніков, контактний зоопарк та інші об'єкти.

У парку також встановлять шість декоративних конструкцій: "Канада", "Англія", "Єгипет", "Майя", "Вхідна група", "Дикий Захід". У міському бюджеті на 2012 р. закладено 50 млн.грн. на комплексну реконструкцію парку. 2 лютого міськрада виділила ще 16,1 млн. грн. на фінансову підтримку парку.