22-24 липня в тенісному клубі "Парк" відбудеться перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників "Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup", в якому візьмуть участь гравці не тільки з нашої країни, а й з Молдови та Росії. Спонсором турніру виступає Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова.

Другий рік під опікою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Ю. Сапронова працює перша в Україні тенісна секція інвалідів-колясочників. 23 серпня 2008 р. 7 спортсменів почали свої тренування на кортах тенісного клубу "Парк". Завдання хлопцям було поставлене непросте: ні багато ні мало, це участь харківських тенісистів-колясочників у Параолімпійських іграх 2012 р. в Лондоні (Великобританія). Негайно були закуплені спеціальні спортивні коляски, організована робота інватаксі, яке привозить спортсменів на тренування і розвозить по домівках, розроблена методика тренувань.

Уже в липні і серпні 2009 р. були проведені перші турніри серед учасників секцій. Зав'язалися і перші контакти з такими ж секціями в Україні та за кордоном. Так у серпні 2009 р. московський тенісний клуб "Ікар" провів майстер-клас у нас, а у вересні 2009 харківські спортсмени їздили на відкриття аналогічної секції в м. Одесі. Там і познайомилися з колегами з Молдови. Тепер харківський турнір "Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup-2010" приймає своїх друзів. На цей раз тенісисти-колясочники боротимуться у рамках командного турніру, представляючи свої міста. Кожна команда складається з двох спортсменів. Формат матчу - дві одиночні зустрічі і парна вирішальна. Харківська секція буде представлена трьома командами.

Крім командного турніру буде проведено й індивідуальний серед чоловіків і жінок, в якому зможуть взяти участь усі тенісисти секції. Сьогодні в ній займаються 12 тенісистів-колясочників. З осені 2010 р. заплановані виїзди кращих спортсменів на міжнародні змагання до Прибалтики та Росії. Спеціально до змагань М. Добкін та Ю. Сапронов закупили для своїх спортсменів нові коляски, відповідні до вимог до маневреності та легкості переміщення по корту. Паралельно ведеться планомірна робота з Міжнародною Федерацією тенісу (ITF) щодо підготовки офіційного турніру, який може пройти в Харкові в 2011 р. Розширення міжнародних зв'язків, обмін досвідом та постійне навчання обов'язково дадуть свої результати. І, здавалося б, нездійсненна мрія стане реальністю.

Запрошуємо всіх вболівальників підтримати спортсменів, а засоби масової інформації - широко висвітлити цю неординарну подію.

Змагання проводяться в рамках Міжнародного жіночого професійного турніру з тенісу "Sapronov-tennis Kharkiv Ladies Cup", в якому беруть участь тенісистки з 10 країн світу.

Командний турнір відбудеться 22-23 липня.
Орієнтовний час фінальних матчів - 23 липня, 17.00.
Індивідуальний турнір - 23-24 липня. Час фіналів - 10.00.

Тенісні корти "Парк" - вул.Сумська, 81 (за Дитячою залізницею)

Контактні телефони:
директор турнірів "Sapronov-tennis Series" Всеволод Кевліч - 067-446-44-06;
прес-служба, Людмила Гладких - 093-577-98-77.