До Харківської міськради щодня надходить до 200 заявок на ремонт від мешканців будинків, у яких течуть покрівлі. Як повідомив журналістів 20 березня директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков, зазвичай така велика кількість скарг на протікання покрівель надходить навесні, коли тане сніг.

За його словами, цього року з міського бюджету на поточний ремонт покрівель виділено 32 млн.грн., на капітальний - близько 10 млн.грн. Заплановано, що у 2012 р. поточний ремонт виконають на дахах близько 3 тис. будинків (у середньому по 200 кв.м на будинок). У 50-ти будинках дахи планують відремонтувати капітально (у 2011 р. поточний ремонт покрівель провели у 2 тис. будинків).

Як зазначив Р.Нехорошков, роботи з ремонту покрівель уже ведуться. "Крім того, зараз на муніципальному підприємстві з виробництва руберойду закуплено сировину для виготовлення покрівельних матеріалів. Ми плануємо до кінця березня випустити до 50 тис. кв.м покрівельного матеріалу", - підкреслив директор Департаменту житлового господарства.

Довідка "SQ". Запуск виробничої лінії на КП "Муніципальний покрівельний завод" відбувся 22 липня 2011 р. Завод випускає матеріали від економ-класу до еліт-класів на різній основі (склохолст, поліестер та інші). За восьмигодинну зміну завод виробляє 1 тис. кв.м руберойду. Гарантійний термін служби руберойду - 20 років. На створення в Харкові покрівельного заводу міський бюджет виділив 1,605 млн.грн.