Число интернет-пользователей в мире превысило 2 миллиардаБлизько 2,1 мільярда користувачів інтернету було зафіксовано по всьому світу у 2011 р. Про це повідомив "УНІАН" з посиланням на дані дослідження аналітичної компанії "The Royal Pingdom".

Згідно з результатами дослідження, близько 44% усіх інтернет-користувачів світу мешкають в Азії, в Європі - близько 23%. На Північну Америку у 2011 р. припадало близько 13% користувачів мережі, а кожен десятий користувач був з Латинської Америки. На Африку, Близький Схід і Австралію довелося відповідно 6%, 3% і 1% користувачів. Майже половина всіх інтернет-користувачів світу молодша 25 років. Лідером за кількістю користувачів серед окремих країн є Китай, де мережею користуються понад 485 млн. осіб.

За даними "The Royal Pingdom", кількість інтернет-сайтів на кінець 2011 р. складає більше 555 млн., причому близько 300 млн. з них з'явилися минулого року. Кількість акаунтів електронної пошти на кінець 2011 р. склала 3,15 млрд., що приблизно в 1,5 рази перевищує загальну кількість користувачів. Найбільш популярною програмою-клієнтом для e-mail залишається "Microsoft Outlook". За даними аналітиків, середньостатистичний користувач електронної пошти отримує і відправляє близько 112 листів на день. При цьому понад 70% загального трафіку електронної пошти по всьому світу складає спам.

Серед соціальних мереж лідером за кількістю користувачів залишається "Facebook" з більш ніж 800 млн. акаунтів. Кількість зареєстрованих акаунтів у "Twitter" - 225 млн., у день усі користувачі сервісу відправляють близько 250 млн. твітів.

Найбільш популярним інтернет-браузером для ПК залишається "Internet Explorer" з часткою у 39%. "Google Chrome" займає друге місце з 28%, а "Mozilla Firefox" - третє з 25%.

Довідка "SQ". Статистичний звіт про розвиток інтернету в світі "The Royal Pindgom" публікує четвертий рік поспіль.