Усі патрульні міліцейські машини в Харкові протягом 6-7 місяців обладнають GPS-навігаторами. Про це 18 листопада розповів журналістам начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький.

За його словами, у Харкові створять єдиний центр оперативного управління міліцейськими групами, який буде координувати рух міліцейських автомобілів. Рух кожного автомобіля, обладнаного GPS-навігатором, можна буде простежити на екрані, встановленому в цьому центрі. У центрі буде чергувати до десяти осіб на добу. "Цей центр буде керувати всім міліцейським транспортом, що знаходиться на вулиці,  - машинами оперативних груп, груп швидкого реагування, охорони, "Беркута", патрульно-постової служби. Основне завдання - переключити на цей центр управління всіма міліцейськими групами в місті", - розповів В. Козицький.

За його словами, чергові частини райвідділів після створення центру будуть відсторонені від цієї роботи і перейдуть у підпорядкування цьому центру. "До чого це призведе? У центрі працюватимуть люди, абсолютно незалежні від начальників райвідділів. Тобто начальник райвідділу не зможе дати команду - там треба сховати, приховати тощо. Усе буде миттєво реєструватися та передаватися на місце, плюс будуть скорочені час виїзду і час реєстрації злочину", - розповів В. Козицький. За його словами, на створення центру та обладнання автомобілів GPS-навігаторами потрібно кілька мільйонів гривень. В. Козицький вже послав фахівців до Києва для ознайомлення з тим, як аналогічна робота проводиться там.

Крім того, у планах міліції - створення спеціальних груп швидкого реагування, які будуть постійно чергувати в кожному райвідділі міліції. "Тобто на місце злочину буде виїжджати одразу не оперативно-слідча група, а група швидкого реагування. І тільки якщо підтверджується факт злочину, буде виїжджати оперативно-слідча група", - розповів В. Козицький.