До Євро-2012  для забезпечення громадського порядку до Харкова з'їдуться міліціонери з Полтавської, Дніпропетровської та Сумської областей, загалом - до 10% особового складу міліції кожної області. Про це 18 листопада розповів журналістам начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький.

За його словами, усього до Харкова приїде близько 3 тис. міліціонерів. "Вони приїдуть сюди забезпеченими всім необхідним, ми їм просто будемо вказувати, у якому місці Харкова чи області нести службу. Вони будуть жити в спеціальних наметах. Буде літо, жодних проблем не виникне. Існують намети набагато комфортніші, ніж окремі квартири", - розповів В. Козицький.

За його словами, зараз особовий склад займається англійською мовою. "У нас також давно є картотека радикальних найбільш агресивних фанатів, вона постійно поповнюється. Будемо називати клуби, у яких найагресивншіі фанати, таким фанатам можуть просто не дати візу на в'їзд в Україну", - зазначив В. Козицький. За його словами, харківська міліція постійно співпрацює з Інтерполом, у тому числі з цього питання.

"Євро-2012 - це серйозне випробування для міліції, бо планується наплив уболівальників, які повинні побачити, що Україна - це європейська держава. Особового складу в нас буде цілком достатньо для забезпечення громадського порядку", - заявив В. Козицький.