Операційний директор УЄФА Мартін Каллен відвідає Україну наступного тижня - з 24 до 27 жовтня він побуває з робочим візитом у всіх приймаючих Євро-2012 містах. Про це повідомив інформаційний центр "Україна-2012".

Зокрема, М.Каллен разом із фахівцями УЄФА, керівництвом приймаючих міст та Нацагентства з підготовки до Євро-2012 проведе засідання робочої групи з управління стадіонами. Візит розпочнеться зі Львова, після чого делегація відвідає Київ, Харків і Донецьк.

Як зазначив директор турніру "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський, це буде "дуже важливий представницький візит делегації УЄФА, під час якого буде відпрацьовано низку важливих питань і прийняті остаточні рішення щодо організації роботи транспорту і мобільності міст-господарів, а також затверджені схеми доступу до стадіонів, транспортного периметру". Він також зазначив, що окрема увага буде приділена питанням безпеки та правопорядку.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі і Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.