Послуга високошвидкісного доступу до інтернету сьогодні в Україні є перспективним напрямком для розвитку та інвестицій. Компанія "Київстар" входить до трійки лідерів з підключення клієнтів у цьому швидко зростаючому секторі. Всього на ринку країни присутні більше 2 тис. провайдерів, що надають можливість користуватися широкосмуговим доступом до мережі, але разом із тим, за такої великої їх кількості, ступінь проникнення послуги достатньо низька.

"Це говорить про те, що більшість локальних гравців на ринку - дрібні оператори, які часто працюють на напівлегальних підставах", - відзначає начальник відділу з продажу фіксованого зв'язку на масовому ринку харківської філії "Київстар" Сергій Турчин. "Компанія "Київстар" - це найбільший альтернативний провайдер в Україні, який забезпечив максимальне покриття широкосмуговим доступом у 91-му місті (34 тис. будинків). І на цьому ми не зупиняємося", - говорить він.

Широкосмуговим доступом до інтернету (ШСД) в Україні користуються понад 4 млн. осіб. Майже 60% абонентів обслуговує п'ятірка провідних провайдерів, до якої входить і "Київстар". "Зараз ми займаємо третю позицію. Вона для нас не зовсім звична, і найближчим часом ми обов'язково піднімемося на одну сходинку вгору. Це підтверджує динаміка набору абонентської бази нашої компанії. Тільки за другий квартал 2011 р. її приріст за рахунок надання послуги "Домашній інтернет" склав більше 58 тис. абонентів", - говорить С.Турчин.

"Домашній інтернет" - це послуга фіксованого широкосмугового доступу в інтернет для абонентів-фізичних осіб. Серед її переваг - стабільна швидкість передачі даних, зручні та прозорі тарифи, цілодобова служба підтримки кваліфікованими фахівцями сall-центру і розгалужена мережа продажу послуги. Для її надання до будинку підводиться оптичний кабель, який розподіляється по квартирах, що дозволяє забезпечити в кожній із них якісний доступ до мережі на максимальній швидкості до 100 Мбіт/с. За словами менеджера комерційної функції відділу з продажу фіксованого зв'язку на масовому ринку харківської філії "Київстар" Юрія Федоренка, протяжність волокно-оптичних мереж компанії складає більше 20 тис.км. "Якщо скласти їх в одну лінію, то вона охопить половину земного екватора", - відзначає він. Так, магістральна мережа компанії "Київстар" є в Україні однією з найбільших і технічно досконалих.

Ринок ШСД в Україні неоднорідний: можна констатувати істотний розрив у проникненні послуги в Києві та регіонах. Так, у Києві проникнення інтернету в житлові будинки вже досягло 70%, а в регіонах ця цифра на рівні 20-22%. "Ми вважаємо, що одна з важливих і перспективних складових розвитку цього ринку - це розвиток нашої мережі в невеликих містах. Наша мета - забезпечити сім'ї України, незалежно від міста проживання, рівними можливостями для доступу до швидкісного інтернету найвищої якості", - говорить С.Турчин.

До кінця 2011 р. "Київстар" планує розгорнути мережу ШСД у більш ніж 100 українських містах, при цьому 40% із них - невеликі, з населенням менше 50 тисяч осіб. Зокрема, вже в кінці вересня "Київстар" надаватиме послугу "Домашній інтернет" у 19-ти містах Полтавської, Сумської та Харківської областей. "Близько 600 тисяч сімей отримають можливість мати доступ до мережі Інтернет від компанії "Київстар", - відзначає С.Турчин.

Щоб підключитися до послуги "Домашній інтернет", потрібно залишити заявку в центрі обслуговування абонентів "Київстар" або за телефонами "460" (з мобільного для абонентів "Київстар") і 8-800-300-460 (для дзвінків зі стаціонарних телефонів). При цьому немає необхідності в придбанні модему чи іншого додаткового обладнання - достатньо мати комп'ютер або ноутбук з мережевою картою. Всі необхідні настройки будуть зроблені фахівцем під час підключення.

"Київстар" пропонує своїм клієнтам можливість вибору швидкості доступу в інтернет - від 2 до 80 Мбіт/с, яка задовольнить будь-які потреби. Крім того, за допомогою системи "Мій Київстар" абоненти можуть самостійно управляти витратами, вибирати додаткові послуги та змінювати тариф. Також унікальність послуги "Домашній інтернет" у тому, що клієнти отримують широкосмуговий доступ до мережі "в комплекті" з мобільним зв'язком. Тобто, зробивши оплату за фіксований інтернет, абонент "Київстар" отримує на всю суму платежу безлімітний доступ у Всесвітню павутину плюс послуги мобільного зв'язку.

У найближчих планах компанії "Київстар" - надання клієнтам послуги "Антивірус" і програми батьківського контролю, яка вже успішно реалізована у сфері доступу до мережі з мобільного телефону. "Як соціально відповідальна компанія ми розуміємо важливість цього моменту і таким чином забезпечимо вашу безпеку і безпеку ваших дітей в інтернеті", - відзначає С.Турчин.

Окрім нових послуг "Київстар" запропонує клієнтське обладнання, що дозволяє швидко, легко і без додаткових витрат розгортати в квартирі мережу інтернет і модернізувати її. Йдеться про маршрутизатори з підтримкою бездротової технології Wi-Fi. "Ще один перспективний напрям компанії - розвиток цифрового телебачення - IPTV", - підкреслює С.Турчин. Адже "Київстар", як лідер телеком-ринку, готовий до розвитку і впровадженню для своїх абонентів передових, нових і цікавих пропозицій.