Цього року харківському метрополітену компенсують перевезення 10% загального числа перевезених пасажирів пільгового контингенту. Про це повідомив "SQ" директор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв. За його словами, ці кошти вже закладені у державному бюджеті. С. Мусєєв відзначив, що грошей метрополітену, як і раніше катастрофічно не вистачає.

Директор повідомив, що керівництво і колектив КП періодично звертається до обласної влади. "Ми не раз заявляли, що собівартість перевезення одного пасажира в метро складає 2,15 грн. При цьому третина пасажирів (це пільговики) їздить безкоштовно. У підсумку витрати метрополітену на рік складають 600 млн.грн., А отримуємо ми тільки 200 млн. грн.", - повідомив С. Мусєєв.

За його словами, про підвищення проїзду в метрополітені мова поки не йде. "Це питання повинне бути узгоджене не лише в профільних управліннях облдержадміністрації, а і в Міністерстві економіки, Міністерстві юстиції та Міністерстві транспорту та зв'язку", - підкреслив директор харківського метрополітену.

Також С. Мусєєв відзначив, що на підприємстві триває скорочення штату співпрацівників. "З початку року штат скоротився на 300 - 40 осіб. Це ті люди, які не зайняті у заходах, що стосуються безпеки метрополітену", - відзначив С. Мусєєв.

Довідка "SQ". Як повідомив "SQ" 18 травня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, питання виплати державою компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій у громадському транспорті Харкова поки не вирішується.

Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. на добу). У харківському метро 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон.