Вартість проїзду в харківському метро до місцевих виборів не підвищиться. Про це 17 червня на засіданні постійної комісії міської ради з питань транспорту, зв'язку та екології повідомив генеральний директор КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєів. "Коли відбувається виборча компанія, всі підприємства і всі люди повинні працювати так, як працювали, без будь-яких змін. Це потрібно, щоб не стрясати суспільство і щоб люди зробили свій правильний вибір", - відзначив гендиректор метрополітену. Він також заявив, що не знає, чи буде підніматися питання про здорожчання проїзду в метро після виборів.

С. Мусєєв повідомив, що на сьогодні собівартість перевезення одного пасажира в харківському метро складає 2,30 грн. "Щоб перевезти пасажирів, дотримати всі правила безпеки, заплатити за електроенергію, видати зарплату, обслужити вагони і споруди метрополітену, метро має отримувати 2,30 грн. За одного перевезеного пасажира. І це за умови, що держава компенсує перевезення пільговиків", - повідомив директор метрополітену. Сьогодні, відзначив С. Мусєєв, харківський метрополітен отримує 10% компенсації за проїзд пасажирів пільгових категорій у вигляді заліку за спожиту електроенергію.

 

Довідка "SQ". Начальник КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв 21 травня заявив, що підприємство в червні виступить з пропозицією підвищити вартість проїзду в метро до 2 грн. За його словами, собівартість перевезення одного пасажира складає 2,15 грн. "Витрати метрополітену на рік складають 600 млн.грн. Ми перевозимо на рік 300 млн. пасажирів, але отримуємо при нинішньому тарифі в 1,5 грн. Не 450 млн.грн., а тільки 300 млн.грн, тому що держава не компенсує перевезення пільговиків", - відзначив С. Мусєєв.