Рівень зареєстрованого безробіття в Харкові зараз трохи нижчий, ніж у 2010 р. За даними Міжнародної організації праці він становить 7,7%. Як повідомила 19 квітня журналістам заступник харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, кількість створених цього року робочих місць відповідає ліквідованому. "У нас немає людей, які втратили роботу і не змогли її знайти", - зазначила вона.

За словами віце-мера, у 2010 р. у громадських роботах взяли участь близько 6 тис. харків'ян, на яких було витрачено близько 6,5 млн.грн. державних коштів. Місто на оплату громадських робіт витратило близько 100 тис.грн. Цього року є відчуття оптимізації цього процесу: люди частіше цікавляться можливістю участі в громадських роботах", - зазначила С.Горбунова-Рубан. За її словами, на фінансування громадських робіт цього року з міського бюджету виділено 240 тис.грн.

За словами С.Горбунової-Рубан, міськрада подала заявку до Харківського обласного центру зайнятості для залучення безробітних до прибирання лікарняних територій. Зараз безробітні цим займаються.

Довідка "SQ". За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми, в Харківській області в січні-лютому 2011 р. створено 7,1 тис. нових робочих місць, що на 14,1% більше аналогічного періоду 2010 р. З початку року до обласної служби зайнятості звернулося 48,3 тис. безробітних, з яких 6,6 тис. осіб були працевлаштовані (на 29,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року). Як зазначив І.Шурма, за два місяці 2011 р. у громадських роботах взяли участь 2 тис. осіб. Їхня праця оплачувалася з місцевих бюджетів, де був створений фонд у 800 тис. грн.