Зоозащитники призвали милицию реагировать на заявления об отравлениях животных

Харківські зоозахисники сьогодні, 19 березня, провели пікет біля будівлі міського управління міліції (вул. Ярославська, 1/29). Вони вимагали, щоб міліція реагувала на заяви про отруєння бродячих тварин, розслідувала ці факти і порушувала кримінальні справи за ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами).

В акції взяли участь близько 50 осіб, серед них - представники зоозахисних організацій "Ліга допомоги тваринам" та "Центр усиновлення тварин", рядові харків'яни. Вони тримали в руках плакати "Ти не забув взяти на прогулянку антидот?", "Ми проти отруєнь тварин!", "Міліція, отруйників до відповіді!". За словами голови організації "Ліга допомоги тваринам" Олени Кравченко, з 2010 р. у Харкові зафіксовано багато випадків, коли окремі громадяни розсипають на вулицях отруту, щоб убивати бродячих тварин. Від цього страждають як бродячі, так і домашні тварини, можуть постраждати і діти під час прогулянок на вулиці. "За ці два роки ми вже з десяток разів зверталися до міліції за цими фактами, але ніякої реакції не було. В інших містах - у Києві, в Донецьку - з отруйниками борються, в Харкові ж не борються взагалі", - заявила О.Кравченко .

Після закінчення пікету його учасники попрямували до будівлі Харківської міськради з наміром провести аналогічну акцію.

"Якщо справи не порушувалися, значить, для цього не було підстав. Дуже складно знайти винного в отруєнні бродячого собаки. Ми перевіримо, коли і куди саме зверталися зоозахисники, і тоді зможемо дати більш точну відповідь", - заявила "SQ" начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, коментуючи слова зоозахисників.