Дзержинський районний суд Харкова виніс вирок трьом міліціонерам та одному працівнику прокуратури за спробу приховати факт убивства, щоб не розслідувати його. Про це 19 березня повідомили "SQ" у прокуратурі Харківської області.

У 2003 р. у лісопосадці недалеко від сел. Вільча Вовчанського району був знайдений труп чоловіка. Суд встановив, що міліціонери, щоб не розслідувати злочин і не псувати статистику розкриття по району нерозкритим убивством, не порушили кримінальної справи. За версією звинувачення, один із співробітників міліції обезголовив загиблого і викинув голову в болото, оскільки на голові був слід від удару тупим твердим предметом. Пізніше відсутність голови пояснили тим, що її відгризли дикі тварини. У протоколі медичної експертизи написали, що причину смерті чоловіка точно встановити не можна через сильне гниття тіла. Чоловіка поховали.

У 2009 р. був затриманий чоловік, який зізнався у цьому вбивстві, після чого злочин почали розслідувати. Були проведені ексгумація тіла і низка медичних експертиз. Стосовно трьох міліціонерів і співробітника прокуратури, які раніше виявили тіло, порушили кримінальні справи за підозрою у фальсифікації матеріалів слідства.

Суд розглядав цю справу більше року. 9 лютого 2012 р. Дзержинський районний суд визнав підозрюваних винними. Колишній начальник відділу карного розшуку Вовчанського райвідділу міліції був засуджений за ч.3 ст. 364 (зловживання владою співробітником правоохоронних органів) КК України  до 7 років позбавлення волі, колишній заступник начальника відділу карного розшуку Вовчанського райвідділу був засуджений за ч.3 ст. 364 і ч. 1. ст. 396 (приховування злочину) КК України до 6 років позбавлення волі, колишній слідчий Вовчанської районної прокуратури був засуджений за ч. 3 ст. 364 КК України й отримав 8 років в'язниці, колишній оперуповноважений відділу карного розшуку Вовчанського райвідділу був засуджений за ч.3 ст. 364 КК України до 6 років позбавлення волі.

Троє підсудних визнали свою провину в суді. Заступник начальника відділу карного розшуку Вовчанського райвідділу своєї провини не визнав, заявивши, що йому нічого не було відомо про дії його колег. Усі засуджені подали апеляції з проханням пом'якшити вирок.