Сайт "YouTube" проведе власний кінофестиваль під назвою "Your Film Festival" ("Твоє кіно"). Учасниками заходу можуть стати всі охочі. Для цього необхідно в період з 2 лютого до 31 березня 2012 р. надіслати короткометражний фільм (тривалістю до 15 хвилин) на конкурс, який проводитиметься безпосередньо на "YouTube".

Як повідомляється на сайті, продюсерська компанія "Scott Free Productions" відбере 50 робіт, які будуть демонструватися на спеціальному каналі "YouTube". З них в ході голосування користувачів будуть обрані десять найкращих. Фільми-переможці потім будуть показані на 69-му Венеціанському кінофестивалі. Крім того, автор кращого фільму отримає грант у розмірі 500 тис. дол. на створення фільму, зйомки якого будуть здійснюватися за підтримки компанії "Scott Free Productions".

Довідка "SQ". "YouTube" - сервіс, що надає послуги відеохостингу. Користувачі можуть додавати, переглядати і коментувати ті чи інші відеозаписи. На сайті представлені як професійно зняті фільми і кліпи, так і любительські відеозаписи, включаючи відеоблоги. Проект був заснований у лютому 2005 р. у Сан-Бруно (Каліфорнія, США). Найперше відео - 18-секундний ролик аматорської зйомки Джавед Каріма в зоопарку Сан-Дієго - було розміщене на "YouTube" 23 квітня 2005 р. У листопаді 2006 р. була завершена купівля "YouTube" компанією "Google" за 1,65 млрд. дол.