ДП "Ізюмське лісове господарство" стало пілотним підприємством у Харківській області, на якому зараз впроваджується система електронного обліку деревини. Про це 19 січня повідомив журналістам начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Мусієнко.

За його словами, електронний облік дозволить стежити за переміщенням вирубаних дерев. "На деревину будуть прикріплені чіпи, з яких можна буде вважати інформацію про те, де і коли дерева заготовлені, куди вони відправлені, - розповів С.Мусієнко. - У кожного майстра буде інструмент для прикріплення чіпів, персональний комп'ютер, принтер. Через засоби зв'язку ця інформація буде передаватися на центральний комп'ютер до лісгоспу, до управління лісового господарства і надалі до Держагентства лісових ресурсів".

За словами С.Мусієнка, Ізюмський лісгосп за свої кошти закупив майже все необхідне обладнання для запровадження системи і витратив на це близько 250 тис.грн. Планується, що електронний облік почне діяти на початку березня. "Якщо система запрацює, то ми будемо переводити на неї всі лісгоспи", - додав С.Мусієнко.

Електронний облік деревини впроваджується по всій Україні, такі пілотні лісгоспи, як Ізюмський, є в кожній області.