Некомерційний освітній проект "Школа підприємництва" для старшокласників стартує 18 листопада в Харкові. Ініціаторами його створення виступили юридична фірма "ILF" ("Інюрполіс"), консалтинговий центр "Перспектива" і Харківський гуманітарний університет "Народна українська академія" (НУА).

Як повідомила "SQ" керівний партнер "ILF" Тетяна Гавриш, мета проекту - розвинути у молодого покоління підприємницькі навички, які знадобляться їм у майбутньому для успішної кар'єри. "У процесі навчання діти дізнаються про тонкощі створення бізнесу, починаючи від ідеї і закінчуючи реалізацією проекту", - зазначила вона. Учнями "Школи підприємництва" в першому навчальному сезоні стануть 25 старшокласників Спеціалізованої економіко-правової школи НУА, які пройшли конкурсний відбір на право навчання азам підприємництва. У майбутньому проект буде представлений іншим навчальним закладам, які зацікавлені в подібних програмах.

На першій настановній зустрічі учасників "Школи підприємництва" 18 листопада будуть представлені цілі, етапи і формат проекту. У заході також візьме участь міжнародний бізнес-консультант, підприємець і волонтер "Корпусу миру" США Девід Арнольді. Зустріч учасників проекту розпочнеться о 15.00 в конференц-центрі "ILF Communication" (вул.Скрипника, 14A).

"Формат навчання передбачає теоретичні та практичні заняття. Учнів розділять на команди, кожна з яких повинна розробити бізнес-ідею. Всі учні зможуть консультуватися з викладачами, що спеціалізуються у сфері права та економіки, а також успішними менеджерами-підприємцями, серед яких випускники НУА. Кінцеве завдання команд - захистити бізнес-ідею перед професійною комісією, що складається з українських підприємців. Паралельно з практичною частиною навчання школярі прослухають курс лекцій з підприємництва від провідних харківських, європейських та американських викладачів, які мають успішний досвід ведення власного бізнесу", - повідомила Т.Гавриш .

За словами організаторів, навчання проходитиме в конференц-центрі "ILF Communication" як у режимі "живого" спілкування, так і в режимі відеоконференцій із зарубіжними викладачами. Крім того, запланований телеміст між учнями харківської "Школи підприємництва" та учнями шкіл США, які вивчають основи ведення бізнесу.

Довідка "SQ". Юридична фірма "ILF" ("Інюрполіс") заснована 1994 р. і надає юридичні консультації та комплексну експертизу у сфері бізнес-консалтингу. Протягом багатьох років "ILF" є одним з лідерів на ринку юридичних послуг і входить до ТOP-50 юридичних фірм України.

"Школа підприємництва" - це не перший освітній проект "ILF". Юридична фірма є також одним з ініціаторів та організаторів міжнародного освітнього проекту "Школи американського права" у Харкові, у якій студенти юридичних факультетів, практикуючі юристи та бізнесмени можуть отримати знання у галузі американського права та порівняльного правознавства, а також отримати ступінь LLM в області міжнародного та господарського права.